Promocja!

„Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków” Piotr Tomasik Wydawnictwo Naukowe Sophia

78.00  47.00 

„Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków” Piotr Tomasik 

Wydawnictwo Naukowe Sophia 

Opis

„Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków” Piotr Tomasik 

Wydawnictwo Naukowe Sophia

Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem.
Zatem Nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii.
Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków.
Niniejsza książka przedstawia już znane, jak również możliwe zastosowania nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt, po gotowe produkty spożywcze oraz omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii.
Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim zaawansowaniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej zaawansowanym poziomie.

Autor monografii
prof. dr hab. Piotr Tomasik

Cena regularna 78 zł brutto, w tym VAT 5%
Cena promocyjna 47 zł brutto

 

Dalszym korzystaniem z witryny, wyrażasz zgodę na wykorzystanie cookies. więcej informacji

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Zamknij